Festival op de vestingwal van Elburg op vr. 28 juni en za. 29 juni 2019


STRUIN, KIJK, DOE, PROEF, LUISTER EN GENIET

Les Profs speelt: Happily ever after of de generale repetitie voor een waanzinnige catastrofe

Les Profs is een nieuwe theater- en muziekgroep bestaande uit drie vriendinnen. Hun fascinatie voor mensen met een bucketlist vormde de inspiratie voor deze informatieve en absurdistische lezing ‘Happily ever after of de generale repetitie voor een waanzinnige catastrofe’. Laat je verrassen door drie muzikale professoren die ieder vanuit hun eigen vakgebied een andere kijk hebben op geluk.

Theatergroep: Les Profs
Voorstelling/lezing: Happily ever after of de generale repetitie voor een waanzinnige catastrofe

Pluk ’n Roos speelt: Kikker en Eend

Toen bekend werd dat het festival Wal-halla nog een keer zou worden georganiseerd werd Wietske Hollanders (regisseur en drijvende kracht achter Pluk ’n roos) direct weer enthousiast. Haar passie ligt bij het spelen voor en met (jonge) kinderen. En dat dan het liefst buiten in de natuur. Net als vorig jaar regisseert zij sketches rondom de figuur Kikker, van de bekende boekjes van Max Velthuijs. Samen met zijn vriendjes beleeft hij verschillende avonturen die herkenbaar zijn voor kleuters en jonge kinderen. Gespeeld door enthousiaste theaterspelers. Eenvoudig van karakter en altijd ingaand op de beleving van de kinderen zijn dit kleine theatervoorstellingen (van ongeveer 10 minuten) die bij jong en oud een glimlach op het gezicht zullen toveren.

Lytse Theater Producties speelt: De wind en het meisje

Lytse Theater Producties en MeidiMakesMusic laten verhalen stromen in de theatertipi op Wal-halla Festival 2019. Want verhalen zijn er om te delen en door te vertellen. Heerlijk even wegdromen in een andere wereld, je eigen beelden maken in je hoofd. 

Tijdens het festival spelen zij de betoverende muzikale vertelvoorstelling ‘De Wind en het meisje’. Een liefdesverhaal voor grote mensen, waar ook kinderen van kunnen genieten. Een verhaal over de wind die, als hij windstil is, een menselijke gedaante krijgt. Hij vindt zijn geluk en raakt het ook weer kwijt… of toch niet? Over een meisje, dat haar droom volgt en daarin blijft geloven. Over blijven geloven in je dromen zonder de werkelijkheid te verliezen. 

Coproductie: Lytse Theater Producties/Verhalen Stromen en Meidi makes Music. 
Verteller: Ineke de Jongh
Muziek & Zang: Meidi Goh

Ineke, theatermaker, verhalenverteller. Vertelt en speelt verhalen vol fantasie en een snufje waarheid. Ook maakt zij theatervoorstellingen voor kinderen en volwassen. 

Meidi, muzikant zoekt naar de magie die ontstaat door muziek. Zij speelt viool en viola da gamba. Met haar instrumenten en liederen brengt zij verhalen tot leven. 

www.lytsetp.nl

Theater

Diverse theatergroepen brengen hun voorstelling in theatertipi of in de open lucht op het theaterveld. Op ons blokkenschema kunt u de speeltijden terug vinden.

Met dank aan Sherpa Grafisch Ontwerp